Sinsen Ungdomskorps
Velkommen til Sinsen Ungdomskorps
 • Om oss    • Støtte oss    • Her ser du oss neste gang    • Trenger du korps?    • Medlemssider    • Notearkiv    • Nyhetsarkiv    

 

 

   Nyhetsarkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


17. MAI 2013

Det ble en flott dag for oss alle sammen. Tradisjonen tro startet den med flaggheisning, før arrangementene fulgte som perler på en snor. tale for dagen på Sinsen skole, to runder i barnetoget på Karl Johan, en liten stopp utenfor Kafe Celsius og en minikonsert på Cafè Engebret. Joda, det var nok å ta tak i.

Det hele begynte, tradisjonen tro, på Nordre Åsen Borettslag. Her var vi klokken 08.00 presis og spilte flaggsignal for flaggheisningen. Så var det tale for dagen av en av beboerne, før vi spilte nasjonalsangen. Deretter ble det "Norge i Rødt, Hvitt og Blått", før vi takker for oss og satte kursen mot Sinsen skole.
Siden skolen fyller 75 år år, skulle den gå tidlig i toget, som nr 6, og hadde best oss om å delta ved morgen arrangementet på skolen. Dette tilsammen, gjorde at vi år måtte kanselere spillingen og blomsternedleggelsen ved bautaen. Vi marsjerte inn i skolegården og fremførte også her "Ja vi Elsker", etter at rektor hadde holdt sin tale for dagen.
Etter dette lastet vi opp i buss og tok fatt på veien ned til Festningsplassen, og vår første tur i barnetoget. Siden vi også spiller for Oslo Katedraskole (Katta), så ble det i år to turer i toget. Kl. 10.15 var det vår tur til å forlate Festningsplassen, og i en trykkende varme ble vi hilst velkommen av store mengder publikum, som allerde hadde funnet veien til byen på denne flotte sommerdagen. Turen opp mor Slottsplassen, gikk forbausende raskt unna, og snart var det vår tur til å svinge inn på plassen til tonene av "Tenke Sjæl".


(c) NRK 2013 / redigering: Kristian Skaane

Ikke før hadde vi svingt inn på plassen, før vi var på vei ut av den igjen. Turen gikk videre ned mot Rådhusplassen.
I Olav V's gate sa vi adjø til Sinsen skole, og bega oss opp mot Stortorget og en liten pause før andre runde i toget. Etter å ha fått i oss både noe vått og tørt, så var vi igang igjen. Denne gangen altså foran Oslo Katedralskole. Nå så det ikke ut til at værgudene var helt enige i at vi skulle få gå to ganger, fordi når vi svingte ut på Karl Johan åpnet alle sluser seg. Det bøtta ned og en sterk sidevind i tillegg gjorde ikke saken noe bedre. Men vi ga oss ikke og da vi til tonene av "You`re the First, the Last, My Everything", marsjerte inn på Slottsplassen skinte igjen sola over H.M. Kongen, hans familie og oss.


(c) NRK 2013 / Redigering: Kristian Skaane

Fra Slottsplassen fortsatte vi via Rådhusplassen til Kafe Celsius på Christiania Torg. Her tok vi en stopp og spilte ett par marsjer for Kafe Celsius og Brasseri Hanskens gjester.
Vår dag begynte nå å nærme seg sin slutt, men først gikk vi ned på Cafè Engebret. Her fikk vi som vanlig litt å bite i og litt å leske oss med, før vi kvitterte med en liten konsert. Som vanlig var det smekkfullt av folk på Bankplassen som ønsket å overvære dette, og sammen avsluttet vi det hele, som seg hør og bør, med Nasjonalsangen.
Vår dag var kommet til veis ende og til tross for slitne ben, armer og rygger var alle enige om at det hadde vært en særdeles flott dag. Vi har allerde startet nedtellingen til neste år......

   

17. MAI 2013 i bilder.  
De tidligere medlemmene i Sinsen Ungdomskorps, Randi Jansen, Heidi Anette Næss og Espen Braastad var meget aktive med fotoapparatene sine på Nasjonaldagen, og her fomidler vi noen av alle de inntrykkene de fikk festet på film og minnekort.

 

 

 

epost@sinsen-ungdomskorps.no / org nr 976 031 822 - PB 20 Årvoll 0515 Oslo