Sinsen Ungdomskorps
Velkommen til Sinsen Ungdomskorps
 • Om oss    • Støtte oss    • Her ser du oss neste gang    • Trenger du korps?    • Medlemssider    • Notearkiv    • Nyhetsarkiv    

 

 

   Nyhetsarkiv
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Sinsen Ungdomskorps feiret sin første 50 år med heidundrende konsert

Lørdag 19. oktober var endelig dagen her. Sinsen Ungdomskorps skulle feire sine første 50 år, med hva vi selv valgte å kalle for en kraftpakke av en konsert. Og hvilken konsert det ble....

Det har vært måneder med slit, øvinger, terpinger og aktiv lytting. Øvelser og ekstraøvelser har stått i kø, og noen kvelder har man nok lurt litt på hvorfor man gjorde dette. Men en iver, og en glød blandt medlemmene og en musikalsk leder som aldri gav opp troen på prosjektet, har dratt en videre. Nå stod man ved målet. Sinsen Ungdomskorps sin 50 års jubileumskonsert.

Filadellfia i St. Olavs gt. var valgt som åsted for konserten. En stor sal å fylle, da den tar opp mot 1100 mennesker på en gang. Når vi startet konserten med introen til "Fuego Cubano" var lokalet ca halvfullt, hvilket vi var fornøyd med. Fra "Fuego" gikk vi rett over i "Recurdos", hvor Jane Johannesen på saksofon fikk briljere som solist. Neste låt var også med solister fra korpset. "The man with the horn" var tittelen. Noe mer missvisende kunne den ikke vært. Her var det fire jenter, som lot sine trompettoner klinge utover salen. Fra trompetene gikk vi over til trombonene, som var solistgruppe uner "Marsjmedley". Ett medley satt sammen av marsjer som korpset tidligere har gjort kjente i gata. Trompetgruppa slo så kraftig tilbake, når alle mann var solister på "Brassmans Holiday".

"Hvor var drillen opp i alt dette?" tenker du kanskje?? Vel vi har ikke glemt noen av de som er med på skape Sinsen Ungdomskorps til den merkevaren vi er. "Anything Goes" var neste innslag og det med drillen solid tilstede som solister. De hadde dog stukket innom en tur i "Marsjmedleyet" også. For hva er vel Sinsen og marsjer uten drillen? Nå var det musikalsk ansvarlig Frank Brodahl sin tur til å få vist seg frem. Han og hans trompet er bare magisk å oppleve og det fikk publikum i "Isn`t She lovely?" Her fikk han følge av korpsets egen Morten T. Strøm Jensen på tenorsaxofon. Drillen fikk så gjøre to numre igjen "Life is a Cabaret" og "You cant stop the Beat" fra "Hairspray". Og nei, denne kvelden kunne man ikke stoppe beaten.....

Tidligere hadde korpset et eget storband og på en kveld som denne var det selvfølgelig god anledning til å gjenskape dette. Storbandet fremførte først "We are not alone", før de fikk følge av kveldens ene sangsolist Odd Rene Andersen i "Satisfaction". Og ikke før hadde han gåttt av scene som kom den andre sangsolisten på, som var Kim Fairchild og fremførte "And I`m telling you."

En mann som har jobbet omtrent like lenge som Sinsen Ungdomskorps har eksistert er James Bond. Jevnt og trutt har det igjenom over 50 år kommet filmer ca annethvert år, om denne storsjarmøren, med rett til å drepe. Og det skulle feires til gangs. Frank Brodahl hadde påtatt seg å sette sammen alle tittelmelodiene fra samtlige filmer i et medley. Resultatet ble et verk for korps, ,sangsolister og drill på 30 minutter. Og vi kastet oss, som Hr. Bond, fryktløse ut i oppdraget. Til å ledsage det hele hadde korpsets egen Kaja Wiese Matheson redigert sammen klipp fra alle filmene, ledsaget av tekster og effekter. Alt nydelig presentert på veggene bak korpset.

Etter dette begynte konserten å gå mot sin ende. Men ikke noe jubileum uten overraskelser. Og den kom under "Lena". Midt under fremføringen av denne gamle Grand Prix schlageren, blåste Frank av det hele. Det var noen som skulle hylles. Arne Johannessen har vært med i korpset i snart 50 år og er det aktive medlemmet som har lengst fartstid, for å si det forsiktig. I kveld var det på tide å takke. Han fikk diplom og blomster, I tillegg fikk han en landlagstrøye, med autografene til Landslaget på. Dette som en takk fra NFF og korpset for å være det medlemmet og derved en av de i Norge som har flest landskamper og cupfinaler å se tilbake på. Helt fra 1984 har Arne og korpset vært tilstede med nnasjonalsanger, kongesang eller "Alt for Norge", når det har vært blåst til kamp på vår nasjonalarena.I tillegg vanket det en musikalsk hilsen fra korpset og Odd Rene Andersen i form  av ny tekst på den tilldligere omtalte "Lena". 

Som avsluttning ble "Celebration" av Kool & the Gang fremført. Og da var festen bokstavlig talt igang. Tusen takk til Kim Fairchild og Odd Rene Andersen for utrolige sangprestasjoner. En stor takk går også til P4s Michael Andreassen for å ha tatt på seg jobben som konfransier og sy det hele sammen. Til slutt en stor bukett verbale roser til konsertkomiten og Frank Brodahl for, sammen med kops og drill, å ha skapt denne flotte konserten. TUSEN TAKK!!!  

   
 

 

 

epost@sinsen-ungdomskorps.no / org nr 976 031 822 - PB 20 Årvoll 0515 Oslo